Veel gestelde vragen

Geboorteschaar

De geboorteschaar (navelstrengschaar) is een medische RVS schaar, CE gecertificeerd. De geboorteschaar wordt steriel aangeleverd, wat betekent dat de schaar is gereinigd volgens Nederlandse regelgeving en daardoor vrij is van micro-organismen.

Je ontvangt een brievenbuspakketje met daarin:

  • De geboorteschaar in steriele verpakking
  • Gebruikersinformatie
  • Gripzakje
  • Reinigingsdoekje (voor reiniging na gebruik)
  • Antwoordenvelop

Wij raden aan om de schaar met alle informatie in de doos op een droge koele plaats te bewaren. Het is van belang dat de steriele verpakking niet beschadigd.

Reinig de geboorteschaar na gebruik onder lauw stromend water, reinig het scharnier met  een (oude tanden) borstel. Droog vervolgens de geboorteschaar met een schone doek voor het behoud van het materiaal. Hierna reinig je de schaar met meegeleverd alcohol doekje. Tot slot ontsmet je de schaar door deze 15 minuten open in kokend water te leggen en hem daarna opnieuw droogt met een schone doek.

Ja dat mag. De geboorteschaar wordt steriel aangeleverd. Breng wel je verloskundige / gynaecoloog op de hoogte dat jullie een eigen geboorteschaar hebben. Dit geldt trouwens ook als je thuis bevalt. Breng altijd je verloskundige / gynaecoloog op de hoogte.

Verzenden

De levertijd is maximaal 5 werkdagen. De levertijd voor het personaliseren van de schaar zal ongeveer 15 werkdagen bedragen.

Haast? Mail of bel ons! Of vermeld het bij de notities.

Retour sturen

Ja,  u heeft 14 dagen bedenktijd. Maar omdat de geboorteschaar steriel wordt aangeleverd en wij niet het risico mogen lopen dat de schaar niet meer steriel is, moet de schaar opnieuw worden gesteriliseerd. Hiervoor worden kosten van €7,50  in rekening gebracht. U betaald zelf de kosten voor het retour sturen.